Neeson Murcutt Architects

Beresford Hotel

A subtley banded brick skin embraces and expands the existing three storey corner pub, opening to a surprsingly scaled walled court. The massing responds to the complex urban site and the internal planning combines a rich variety of spaces – traditional pub, restaurant, music venue, beer garden, balconies and private offices. Entry is via the existing building at ground level, with the new pub spaces splicing into the old at the side and rear. A secondary entrance activates Hill Street opposite Short Place, whilst St Mary’s Place on the south side is reshaped to allow service delivery, beautifully redefining the laneway around an existing plane tree. The large, shapely blank walls ensure acoustic privacy to apartments and offices in close proximity. Neeson Murcutt Architects provided architectural design services to planning approval stage.